Facebook Toestaan Niet toestaan

Agovv verliest in druilerig duel van Veensche boys

7 oktober 2017 20:00

Mediateam

Na drie speelrondes staat AGOVV nog steeds droog, alhoewel dit vandaag niet over het weer gezegd kon worden. Op een bijzonder slecht bespeelbaar kunstgrasveld stapte na 90 minuten de gastheer uit Nijkerkerveen als winnaar van het veld.

De eerste helft begon zeer chaotisch, waarin beide teams geen grip op de bal en op het veld konden krijgen. Verdediger Kevin Jansen verklaarde na afloop van de wedstrijd dat het leek alsof de bal last van aquaplaning had. Beide ploegen hadden moeite met de weersomstandigheden, waardoor het een niet al te beste wedstrijd werd. Toch stond het team van trainer Hans uit den Bogaard, die wederom voor een 5-3-2 tactiek koos, in verdedigend opzicht goed. Alleen bij  de omschakeling naar het aanvallende gedeelte lukte het AGOVV niet om een vuist te maken tegen de koploper van de tweede klasse G. Ook bij Veensche Boys liep het niet zoals gewenst. Na een paar kleine plaagstootjes richting AGOVV, waarbij keeper Martijn Droppert eenvoudig zijn doel schoon wist te houden, was het na 40 minuten spelen Wesley Bruinier die de beste kans van de eerste helft aan Apeldoornse zijde kreeg. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd ternauwernood door sluitpost Kroon tegengehouden.

Met de beginstand nog op het scorebord mochten ‘De Blauwen’, waarbij geen wissels hadden plaatsgevonden, de tweede helft aftrappen. In  dit gedeelte van de wedstrijd bleek dat de gastheer iets meer overmacht had door veelvuldig pressie uit te oefenen op de vijfmans-verdediging van de Apeldoorners. In de 54e minuut resulteerde dit in een doelpunt voor  de thuisploeg. Yannick Bouw werd door drie verdedigers over het hoofd gezien, waardoor de nummer tien eenvoudig een pass vanaf de rechterkant binnen kon werken (1-0). AGOVV, dat zeker niet de mindere ploeg van deze middag was, probeerde nog uit alle macht het tij te keren. Ook na het inbrengen van Luca Hendriks en later nog Marco Bosz lukte het AGOVVs vlaggenschip niet om het ‘Veensche’ beleg te doen kraken. In de slotminuten van dit duel zorgde Danny Brouwer voor de genadeklap en bracht de thuisploeg de volle winst (2-0).