Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Statement bestuur AGOVV over onderzoek discriminatie KNVB

Statement bestuur AGOVV over onderzoek discriminatie KNVB

14 april 2021 18:00

Bestuur AGOVV

Onlangs was er veel (media)aandacht voor een appbericht afkomstig van onze hoofdtrainer. De speciaal aanklager discriminatie van de KNVB heeft onderzoek naar dit bericht gedaan en AGOVV hecht er veel waarde aan om niet alleen onze leden, maar ook de buitenwereld, via deze wijze te informeren over de uitkomst hiervan.

Na uitvoerig onderzoek heeft de aanklager geconstateerd dat er sprake is geweest van een discriminerende opmerking en is er een schikkingsvoorstel gedaan, dat door onze hoofdtrainer is geaccepteerd. Het schikkingsvoorstel behelst een schorsing voor de duur van twee maanden, waarvan één maand voorwaardelijk, met een proeftijd voor de duur van twee jaar en zal ingaan wanneer de competitie weer van start gaat. Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de aanklager rekening gehouden met het feit dat de trainer de spelers excuses heeft aangeboden en ook met de media-aandacht die een forse impact heeft gehad op de privacy van de trainer.
Naar aanleiding van de zaak heeft onze hoofdtrainer, samen met het bestuur, in drie sessies met de uiteindelijk complete spelersgroep gesproken, waarbij ieder elkaar de mogelijkheid bood om uit het hart te spreken en dit is ook gedaan door zowel trainer als spelers!

Ten slotte wenst het bestuur, samen met onze hoofdtrainer en de spelers, te benadrukken dat onze vereniging tegen elke vorm van discriminatie is en staat voor inclusiviteit en diversiteit!

Bestuur vv AGOVV

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!